توانایی خورشید در انهدام زیر ساختارهای فناوری زمین
aدر کهکشان راه شیری و گوشه و کنار عالم ستارگان زیادی وجود دارند که انفجارات درونی همراه با انتشار فورانهای آتشینی است که هزاران برابر قدرتمندتر از خورشید است.
تحقیقاتی که توسط گروهی از محققان در دانشگاه وارویک انگلیس صورت گرفته نشان می دهد خورشید نیز به عنوان یک ستاره فروزان، توانایی تولید چنین فورانهای قدرتمندی را دارد که در این صورت زیرساختارهای رادیویی و فناوری بر روی زمین نابود خواهد شد.
محققان در این بررسی ابرفورانهای تولید شده توسط ستاره ای موسوم به KIC۹۶۵۵۱۲۹ را مورد مطالعه دقیق قرار داده اند. آنها برای این منظور از تلسکوپ فضایی کپلر استفاده کرده اند که به عنوان شکارچی قدرتمند ناسا در فضا مشغول به رصد گوشه و کنار عالم و کشف سیارات جدید است.
این تلسکوپ فضایی حساسیت بالایی به نوسانات نوری مربوط به ستارگان دارد و به همین دلیل محققان توانسته اند که با تکیه بر توانمندی چشمگیری این ابزار رصدی، فورانهای عظیم آتشین ستاره KIC۹۶۵۵۱۲۹ را مورد مطالعه قرار دهند.
نتیجه این مطالعات نشان از وجود شباهتهای زیادی میان فورانهای آتشین KIC۹۶۵۵۱۲۹ و خورشید دارد.
به عقیده محققان، فورانهای عظیم ستارگان می تواند به ایجاد اختلالات هرچند موقتی اما گسترده رادیویی منجر شود که علت اصلی آن نیز انتشار پلاسما در فضای بیکران است.
اما همین محققان معتقدند که چندان جای نگرانی درخصوص خورشید منظومه شمسی وجود ندارد زیرا بروز چنین فورانهای عظیمی مستلزم وجود شرایط بسیار خاصی است که به ندرت در خورشید شکل می گیرد.